Kesäkurpitsaa riitti taas runsaasti ja avomaan kurkkujakin sain noukkia mukavasti. Etikkakurkkujen lisäksi päätin kokeilla tehdä kurkkusalaattia, mutta joukkoon lisäsin myös kesäkurpitsaa.
Löysin tähän ohjeen Kotilieden nettisivuilta, lisäsin vielä joukkoon punaista paprikaa ihan pieneksi pilkottuna. Siitä tuli kaunista väriä salaatin joukkoon.
500 g kesäkurpitsaa
500 g lavakurkkua
2-3 sipulia
(2 valkosipulinkynttä)
Liemi:
2 dl vettä
3 dl väkiviinaetikkaa
3 dl sokeria
2 rkl suolaa
2 tl sinapinsiemeniä
tilliä
kurkkuraasteesta valunut liemi
Valitse pieniä ja napakoita kesäkurpitsoja ja kurkkuja. Poista siemenet. Raasta tai kuutioi kesäkurpitsat, kurkut ja sipulit. Valuta siivilässä.
Keitä liemiaineksia viitisen minuuttia. Jäähdytä liemi ja kaada puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin pakattujen kasvisten päälle. Säilytä viileässä.
Kommentit
Lähetä kommentti