Kolmen suklaan tiikerikakku

Meillä kotona -blogissa vastaan tuli ohje tähän kakkuun. Kuulosti niin hyvältä, että olihan se kokeiltava. Vähän työläs, mutta niin hyvää.

6dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
200 g voita
4 munaa
1½ dl maitoa

Raidat:
100 g valkosuklaata
100 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
1 rkl kaakaojauhetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeeseen. Voitele ja jauhota vähintään 2,5 litran vetoinen kakkuvuoka korppujauhoilla. Itse jaoin taikinan kahteen pienempään vuokaan.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää munat ja maito siihen. Sekoita hyvin. Siivilöi kuivat ainekset seokseen ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina kolmeen osaan. Laita suklaat omiin kulhoihinsa ja sulata ne mikrossa välillä sekoittaen. Lisää tummaan suklaaseen lusikallinen kaakaojauhetta. Sekoita sulatetut suklaat kolmen taikinan joukkoon.

Kaada vuokaan pohjimmaiseksi maitosuklaalla maustettu taikina, sitten valkosuklaalla ja lopuksi tummalla suklaalla maustettu. Itse tökkäsin muutaman kerran tikulla taikinaan saadakseni tiikerikakulle ominaisen raidoituksen kakulle.

Paista kakkua uunin alatasolla noin 1 tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoiluvadille.

Voit vielä koristella jäähtyneen kakun tomusokerilla.

Kommentit