Rieskat joululaatikoista

Joka joulu jää ylimääräisiä joululaatikon jämiä, jotka lopulta heitetään pois. Nyt päätin kokeilla rieskojen tekoa ylijääneistä laatikoista Valion ohjeella. Itse asiassa meillä oli vain lusikallinen perunalaatikkoa, mutta porkkanalaatikkoa sitten vähän enemmän. 


200g valmista laatikkoa
1 dl maitoa
1½-2 dl jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
kananmuna
½ tl suolaa
n. 50 g voita lastuina

Sekoita ainekset voita lukuun ottamatta kulhossa. Lanttu- ja perunarieskoihin tarvitset hiukan reilummin jauhoja kuin porkkanalaatikkoon.

Jaa taikina kuuteen kekoon leivinpaperille uunipellille ja taputtele jauhotetuilla käsillä ohuehkoiksi rieskoiksi. Jaa voi rieskojen päälle ohuina levyinä (tai nokareina). Itse käytin juustohöylää apuna.

Paista uunin keski-/yläosassa 250 asteessa n. 15-20 min, kunnes rieskat ovat kauniin värisiä ja reunoista rapeita..


Kommentit