Jääkaapista oli paprikamajoneesi loppu, joten oli aika taas kokeilla tehdä sitä itse. Yhdistelin tässä paria eri ohjetta. Tärkeää on ennen aloittamista, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä.
1 prk paprikasuikaleita etikkaliemessä (330/165g)
2 kananmunaa
1 tl suolaa
2 tl dijonsinappia
2 tl valkoviinietikkaa
1 maustemitta cayennepippuria
4 dl rypsiöljyä
savupaprikajauhetta
Valuta paprikat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Riko kananmunat sauvasekoittimen kapeaan korkeaan kulhoon. Lisää suola, sinappi, etikka ja cayennepippuri.
Laita sauvasekoitin kulhoon siten, että keltuaiset jäävät terän alle. Kaada päälle öljy. Käynnistä sauvasekoitin ja anna käydä paikoillaan n. 10 sekuntia, kunnes majoneesi alkaa muodostua astian pohjalle. Anna sekoittimen käydä ja nosta se samalla erittäin hitaasti ylös.
Maista ja lisää halutessasi savupaprikajauhetta.
Kommentit
Lähetä kommentti