Pommes Anna eli annanperunat

Jonkin lehden välissä tuli mukana Valion Maukasta Joulua -reseptilehtinen. Sieltä löytyi perunaohje, joka kiinnosti ja kyllä kannatti kokeilla. Tehdään varmasti uudelleen.

50 g voita
2 valkosipulin kynttä
2 rkl tuoretta timjamia
3 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 kg kiinteitä perunoita
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria

Sulata puolet voista (25 g) kattilassa. Hienonna valkosipulit ja timjami. Kuullota voissa. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä 10 min.

Pese perunat ja leikkaa kuorineen hyvin ohuiksi viipaleiksi esim. mandoliinilla.

Lado perunaviipaleet limittäin voideltuun vuokaan. Mausta kerroksia suolalla ja mustapippurilla. Kaada lopuksi kuuma liemi päälle. Lisää loppu voi nokareina pinnalle.

Kypsennä 200 asteessa 1 h. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentit