Suklaamousse

Yhteishyvän sivuilta nappasin testiin suklaamoussen ohjeen ja tämä osoittautui herkulliseksi. Ohjeesta riittää kuusi annosta.

200 g tummaa suklaata
50 g voita tai margariinia
2 kpl kananmunaa
2 rkl konjakkia
3 dl kuohukermaa

Paloittele suklaa ja voi mikronkestävään kulhoon. Kuumenna seosta mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitelen, kunnes seos on sulanut. Anna jäähtyä hetki.

Erottele kananmunien valkuaiset tyhjään kulhoon ja lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten suklaa-voisulaan. Mausta halutessasi konjakilla.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Lisää noin 3/4 kermavaahdosta suklaaseokseen ja sekoita nuolijalla varovasti nostellen. Säästä loppukermavaahto koristeluun. 

Lisää valkuaisvaahto suklaavaahtoon ja sekoita nuolijalla nostellen.

Jaa mousse annosmaljoihin. Koristele kermavaahdolla ja halutessasi suklaarouheella.

Kommentit