Herkullinen kanttarellikeitto

Olen tehnyt kanttarellista keittoa ennenkin, mutta ilman ohjeita ja hyväähän siitä tulee aina. Mutta nyt päätin kokeilla valmista reseptiä, jonka olin jostakin lehdestä ottanut talteen. Kyllä kannatti, tästä tuli todella herkullista.

2 l kanttarelleja (itse otin kaksi pussia syksyn kanttarelleja pakastimesta)
1 sipuli
2 rkl voita
1/4 tl cayennepippuria
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl kuumaa kasvislientä
1 prk (250g) juoksevaa Koskenlaskijajuustoa
1 rkl worcesterkastiketta
1 dl kuohukermaa
1/4 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
persiljaa

Puhdista sienet ja pilko niitä pienemmäksi Pienimmät voi jättää kokonaisiksi. Hienonna sipuli. Paista sipulia ja sieniä kattilassa voissa. Lisää cayennepippuri ja vehnäjauhot ja jatka paistamista sekoittaen pari minuuttia. 

Kaada kasvisliemi kattilaan sekoittaen. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää sulatejuusto, worcesterkastike ja kerma. Kuumenna koko ajan sekoittaen.

Hienonna persilja ja lisää keittoon lopuksi suolan ja mustapippurin kanssa.

Kommentit