Omena-kesäkurpitsahillo

Kesäkurpitsasato on yleensä niin runsas, ettei tiedä, mitä niille kaikille kesäkurpitsoille tekisi. Tänä vuonna sato on ollut kohtuullinen, eikä isommin ole ollut ongelmaa niiden käyttämisessä. Mutta koska niitä nytkin on riittävästi ja omenoita on runsaasti, päätin kokeilla tällaista hilloa. Ja hitsit, että tämä olikin hyvää. Testasin tätä tänä aamuna kaurapuuron kanssa ja sopi siihen oikein mainiosti.

500g kesäkurpitsaa, kuorittuna ja pieneksi paloiteltuna
500g omenaa, kuorittuna ja pilkottuna
sitruunamehua
n. 400g hillosokeria
1 tl kaardemummaa

Laita sitruunamehu kattilaan omenapalojen ja kesäkurpitsapalojen  kanssa. Keitä sekoitellen, kunnes omenat ja kesäkurpitsat ovat pehmenneet. Soseutat sauvasekoittimella. 

Lisää kaardemumma soseen joukkoon. Lisää myös sokeri ja sekoita hyvin. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua kevyesti 5-10 minuuttia välillä sekoittaen.

Kaada hillo kuumiin, puhtaisiin purkkeihin. Pyyhi purkin reunat ja sulje kansi tiiviisti. Säilytä viileässä.

Kommentit