Tätä ohjetta lukiessani, alkoi melkein kuola valua ja keitto vaikutti niin hyvältä, että pakko oli kokeilla. Ja kyllä maistui. Mutta mikä ettei, jos keitto sisältää runsaasti Koskenlaskijaa.
n. 500 g porkkanaa
n. 500 g kukkakaalia
1 iso sipuli
(muutama kevätsipulin varsi)
1-1,2 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
suolaa, mustapippuria
1-2 rkl sitruunamehua
tuoretta persiljaa
250g perinteistä juoksevaa voimakasta Koskenlaskijajuustoa tai samaa paloina
Kuori porkkanat ja paloittele. Paloittele kukkakaali. Hienonna sipuli. Laita vihannekset kiehuvaan kasvisliemeen. Keitä kasviksia n. 15 min. kunnes ovat kypsiä.
Soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä. Lisää mausteet ja sitruunamehu. Laita joko juokseva Koskenlaskija tai paloiteltu Koskenlaskija sosekeiton joukkoon ja sekoittele, kunnes juusto sulaa. Sekoita joukkoon myös hienonnettu persilja.
Ripottele annoksen päälle vielä raejuustoa tai siemeniä. Meillä kuvassa kurpitsansiemeniä.
Kommentit
Lähetä kommentti