Olen jo jonkin aikaa odottanut, että Torissa tulisi myyntiin Harri Syrjäsen One Pot -keittokirja. Hakuvahdin ilmoittaessa sellaisen myyntiin tulosta, ostin sen pikaisesti itselleni. Reseptejä selatessa totesin, että näitä pitää oikeasti kokeilla, mutta kaapista puuttui vielä One Pot -pannu. Ikeasta näytti löytyvän edullisemmin, joten edessä olikin sitten Ikea-reissu.
Viikonloppuna kävimme aamupalan jälkeen lähimetsässä tarkistamassa kanttarellitilanteen ja löysimmekin helteestä ja kuivuudesta huolimatta ihan mukavan saaliin. Ensimmäiseksi kokeiltavaksi reseptiksi päätyikin sitten kanttarelli-kesäkurpitsarisotto. En tähän nyt kirjoita kirjan ohjetta vaan sellaisen, joksi oma kokeilumme muuttui. Meillä ei ollut ihan kaikkia aineita, joten ohjetta tuli muokattua jonkin verran ja upotettua risottoon mm. loput parsanipusta.
Tästä ohjeesta riittää runsas annos kahdelle hengelle. Ja voin kehua, että oli muuten hyvää. Isännän sanoin parasta risottoa, mitä on koskaan saanut.
5 dl kanttarelleja
n. neljäsosa pienestä kesäkurpitsasta
4 parsaa
½ isosta sipulista
1,5 dl risottoriisiä
3 rkl voita
1-2 rkl oliiviöljyä
10 basilikanlehteä
n. 6 dl kasvislientä fondista
1 dl valkosipulituorejuustoa
40 g parmesanraastetta
suolaa ja mustapippuria
Puhdista ja revi kanttarellit pienemmiksi. Silppua sipuli pieneksi. Kuutio kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Pilko parsat pienemmiksi paloiksi. Leikkaa basilikanlehdet pienemmiksi.
Laita pannulle rkl voita ja paista kanttarelleja siinä hetken aikaa. Mausta suolalla.
Madalla lämpöä, lisää pannulle oliiviöljyä, riisit ja sipuli. Kuullota hetken aikaa. Lisää 1 dl kasvislientä ja sekoita hyvin. Kiehauta ja lisää sitten n. 4dl kasvislientä. Keittele hiljaa hämmentäen noin 15 minuuttia, kunnes liemi on imeytynyt melkein kokonaan.
Lisää pannulle vielä 1dl kasvislientä, parsa ja kesäkurpitsa. Hauduttele vielä muutama minuutti.
Lisää 2 rkl voita, tuorejuusto, raastettu parmesan ja basilika. Mausta mustapippurilla.
Kommentit
Lähetä kommentti