Tämäkin ohje on Harri Syjäsen One Pot -reseptikirjasta. Tein ohjeesta puolikkaan annoksen, josta riitti hyvin kahdelle. Tässä tuo puolikas annos. Oli kyllä hyvää, mutta mielestäni valkosipulipasta voitti kyllä herkullisuudessa.
75 g pekonia
150 g pastaa
1 pieni punasipuli
2 valkosipulinkynttä
0,75 dl valkoviiniä
3-4 dl sienilientä fondista
50 g kanttarellituorejuustoa
1 dl kermaa
25 g parmesaania raasteena
½ dl silputtua ruohosipulia
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 pieni punasipuli
2 valkosipulinkynttä
0,75 dl valkoviiniä
3-4 dl sienilientä fondista
50 g kanttarellituorejuustoa
1 dl kermaa
25 g parmesaania raasteena
½ dl silputtua ruohosipulia
suolaa ja mustapippuria myllystä
Leikkaa pekoni paloiksi. Hienonna punasipuli ja valkosipuli. Revi kanttarellit pienemmiksi (itselläni tällä kertaa kanttarellit valmiiksi käsiteltyinä pakkasesta).
Paista pekoni kasarissa rapeaksi. Lisää sekaan sienet (jos tuoreita sieniä, paista niitä jonkin aikaa, kunnes saavat vähän väriä). Lisää sipuli ja valkosipuli ja paista hetki.
Lisää joukkoon valkoviini ja sieniliemi ja kiehauta. Lisää kerma ja tuorejuusto sekä pasta. Keittele hiljalleen, kunnes pasta on kypsää.
Lisää parmesaani ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kommentit
Lähetä kommentti