Valkosipulipasta

Tämän one pot -ohjeen olin bongannut jo Harri Syrjäsen instassa, mutta kokeiluun tämä meni vasta kirjan ostettuani. Helppo, nopea ja ai miten hyvää. Ohjeesta riittää neljälle.

5 valkosipulinkynttä
300 g pastaa
pikku nippu persiljaa
0,5 dl oliiviöljyä
8 dl kasvislientä
2 dl kermaa
30 g parmesaaniraastetta
suolaa ja pippuria

Hienonna valkosipuli ja persilja.

Kuumenna oliiviöljy kasarissa ja kuullota valkosipulia vähän aikaa. Varo ruskistamista sipulia. Kaada joukkoon kasvisliemi (minulla 1 kasvisliemikuutio ja vajaa ruokalusikallinen kasvisfondia + vesi) sekä kerma (minulla kuohukerma). Kiehauta.

Lisää pasta ja mausta suolalla (n. ½tl) ja mustapippurilla. Keittele hiljaa hymyillen, kunnes pasta on kypsää.

Lisää persilja ja raastettu parmesanraaste.

Kommentit