Pikkujouluaikaan sopii glögikakku, tässä valkosuklainen versio. Ohje on otettu Dansukkerin sivuilta. Ohjeesta poiketen tein pinnalle kerroksen liivatteen kanssa, enkä hyytelösokerilla.
Pohja
150 g piparkakkuja
100 g margariinia tai voita
Täyte
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g valkosuklaata
50 g hasselpähkinärouhetta
½ dl omena-kaneliglögijuomaa
Pinnalle
3 dl omena-kaneliglögijuomaa
3 liivatelehteä
Murusta piparkakut. Sulata rasva ja sekoita se piparkakkumurujen joukkoon. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele piparkakku-rasvaseos vuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan väljään kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoon tuorejuusto. Mausta seos sokereilla. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa puolen minuutin jaksoissa noin puolentoista minuutin ajan, välillä sekoitellen. Lisää sula suklaa täytteen joukkoon yhdessä hasselpähkinärouheen kanssa. Kuumenna glögijuoma kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan, suojaa vuoka kelmulla ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. viideksi minuutiksi. Kuumenna glögijuoma kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Laita liemi kakun pinnalle lusikalla tai kauhalla. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Irrota torttu vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Koristeet ovat sokerimassasta muotilla otettuja lumihiutaleita..
Pohja
150 g piparkakkuja
100 g margariinia tai voita
Täyte
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g valkosuklaata
50 g hasselpähkinärouhetta
½ dl omena-kaneliglögijuomaa
Pinnalle
3 dl omena-kaneliglögijuomaa
3 liivatelehteä
Murusta piparkakut. Sulata rasva ja sekoita se piparkakkumurujen joukkoon. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele piparkakku-rasvaseos vuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan väljään kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoon tuorejuusto. Mausta seos sokereilla. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa puolen minuutin jaksoissa noin puolentoista minuutin ajan, välillä sekoitellen. Lisää sula suklaa täytteen joukkoon yhdessä hasselpähkinärouheen kanssa. Kuumenna glögijuoma kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan, suojaa vuoka kelmulla ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. viideksi minuutiksi. Kuumenna glögijuoma kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Laita liemi kakun pinnalle lusikalla tai kauhalla. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Irrota torttu vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Koristeet ovat sokerimassasta muotilla otettuja lumihiutaleita..
Mä just mietin että minkäköhän lainen tulisi tuolla vaalealla glögijuomalla! Kaunis kakku. Oikein juhlavan näköinen.Tätä on ehdottomasti tehtävä.
VastaaPoistaHerkullisen näköinen kakku!!
VastaaPoistaIhania joulureseptejä on nyt blogit pullollaan ja kaikkia tekisi mieli kokeilla, pitäisi pitää monet pikkujoulut ja joulujuhlat, että ehtisi puoliakaan testata..
Voi tuo kakku on kyllä niin mahtavan näköinen. Pitäis kyllä kokeilla tehdä tuota.
VastaaPoistaNäyttää ja kuulostaa hyvältä. Tein viime vuonna punaisesta glögistä kakun, pitääpä tänä vuonna testata tätä :)
VastaaPoista