Valkosuklainen glögikakku

Pikkujouluaikaan sopii glögikakku, tässä valkosuklainen versio. Ohje on otettu Dansukkerin sivuilta. Ohjeesta poiketen tein pinnalle kerroksen liivatteen kanssa, enkä hyytelösokerilla.


Pohja
150 g piparkakkuja
100 g margariinia tai voita

Täyte
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
200 g valkosuklaata
50 g hasselpähkinärouhetta
½ dl omena-kaneliglögijuomaa

Pinnalle
3 dl omena-kaneliglögijuomaa
3 liivatelehteä

Murusta piparkakut. Sulata rasva ja sekoita se piparkakkumurujen joukkoon. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele piparkakku-rasvaseos vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan väljään kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoon tuorejuusto. Mausta seos sokereilla. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa puolen minuutin jaksoissa noin puolentoista minuutin ajan, välillä sekoitellen. Lisää sula suklaa täytteen joukkoon yhdessä hasselpähkinärouheen kanssa. Kuumenna glögijuoma kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan, suojaa vuoka kelmulla ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. viideksi minuutiksi. Kuumenna glögijuoma kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Laita liemi kakun pinnalle lusikalla tai kauhalla. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Irrota torttu vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Koristeet ovat sokerimassasta muotilla otettuja lumihiutaleita..

Kommentit

  1. Mä just mietin että minkäköhän lainen tulisi tuolla vaalealla glögijuomalla! Kaunis kakku. Oikein juhlavan näköinen.Tätä on ehdottomasti tehtävä.

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen kakku!!

    Ihania joulureseptejä on nyt blogit pullollaan ja kaikkia tekisi mieli kokeilla, pitäisi pitää monet pikkujoulut ja joulujuhlat, että ehtisi puoliakaan testata..

    VastaaPoista
  3. Voi tuo kakku on kyllä niin mahtavan näköinen. Pitäis kyllä kokeilla tehdä tuota.

    VastaaPoista
  4. Näyttää ja kuulostaa hyvältä. Tein viime vuonna punaisesta glögistä kakun, pitääpä tänä vuonna testata tätä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti