Pari vuotta sitten tein Sofian ristiäisiin voileipäkakkuja. Nyt oli Sofian pikkusiskon ristiäisten vuoro ja tällaiset voileipäkakut syntyivät nyt.
Lihavoikkareita, joissa täytteenä mm. kinkkurouhetta ja metwurstia. Näitä 15 hengen kakkuja tein kaksi.
Kalavoikkaren täytteessä mm. savulohta. Myös näitä 15 hengen kakkuja tein kaksi.
Lihavoikkareita, joissa täytteenä mm. kinkkurouhetta ja metwurstia. Näitä 15 hengen kakkuja tein kaksi.
Kalavoikkaren täytteessä mm. savulohta. Myös näitä 15 hengen kakkuja tein kaksi.
toi 15 hengen kakku..... niin ootko mistä leivästä sen tehnyt ja minka kokoinen se on?
VastaaPoistaSe on tehty valmiista leipäviipaleista (Rostenin voileipäkakkuleipä). Leipää saa sekä tummana että vaaleana. Itse käytän aina kakkuihin vuorovälein tummaa ja vaaleaa leipää. Leipäpaketti on saman kokoinen kuin normaali isompi paahtoleipäpakettikin, mutta tässä siis leipä on viipaloitu pituussuunnassa.
VastaaPoistaJos teen yhden leipäviipaleen kokoisen kakun, se on n. 10 hengelle, kaksi viipaletta vierekkäin tekee siis n. 20 hengen kakun elikkä siitä voipi päätellä, että tässä on puolitoista viipaletta vierekkäin :)
Leipäkerroksia teen yleensä neljä (siis kaksi tummaa kerrosta ja kaksi vaaleaa), tämä tarkoittaa siis, että kakussa on kolme täyteväliä. Joskus saatan lisätä vielä yhden ylimääräisen kerroksen.