Jouluksi halusin tehdä pitkästä aikaa mätimoussea. Yhteishyvän ohjeen kaivoin netistä. Hyvää, erityisesti itse omenamehuun leivotun saaristolaisleivän päällä. Itse jätin ruohosipulin pois, kun sitä ei mulla nyt ollut.
200 g kirjolohenmätiä
1 kpl kananmuna
1/2 - 1 kpl punasipulia
puoli ruukkua ruohosipulia
1 dl vispikermaa
120 g (1 prk) smetanaa
1 tl sitruunamehua
1/4 tl sitruunapippuria
Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia aikaisemmin. Valuta sulaa mätiä tiheässä siivilässä jääkaapissa noin puoli tuntia.
Keitä kananmuna kovaksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä ja hienonna haarukalla.
Kuori ja hienonna sipuli. Silppua ruohosipuli.
Vaahdota kerma. Vatkaa smetana kermavaahtoon.
Lisää sipulit, ruohosipuli, kananmuna ja mausteet smetanavaahtoon. Nostele mäti lopuksi joukkoon.
Kommentit
Lähetä kommentti