Makaronilaatikko lihaliemellä

Makaronilaatikko on helppo arkiruoka, jota tulee tehtyä ihan liian harvoin. Pitkästä aikaa siis makaronilaatikkoa, tällä kertaa jätin maidon pois ja korvasin sen lihaliemellä ja makaronitkin jätin keittämättä. Muutenkin vähän sovelsin perinteisestä ja hyväähän tästä tuli. Parempaa kuin perusmakaronilaatikko, koska mieskään ei kaivannut ketsuppia lautaselleen.

1 litra lihalientä
3 kananmunaa

5-6 dl makaronia
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
itse tehtyä tomaattisosetta (tässä mukana valkosipulia ja yrttejä)
1 tl suolaa
mustapippuria
italialaista yrttiseosta

juustoraastetta

Valmista ensin lihaliemi. Pilko sipuli ja valkosipuli. Paista sipulia hetki pannulla öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista se. Lisää valkosipuli ja tomaattisose. Lisää vielä mausteet ja hauduttele hetki. 

Sekoita kulhossa keskenään jauheliha ja raaka makaroni. Sekoita kananmunat hieman jäähtyneen lihaliemen joukkoon. Kippaa jauheliha-makaroniseos voideltuun vuokaan. Kaada päälle lihaliemi-munaseos. Paista uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia, lisää päälle juustoraaste ja paista vielä noin 10 minuuttia.


Kommentit