Hääkakkuja

Pääsinpä tekemään hääkakkuja rentoihin ja pienimuotoisiin häihin. Sulhanen olisi halunnut mansikkakakkua, mutta morsianpa halusikin kinuskikakkua (mansikkakakkua on kuulemma syöty kesän aikana jo ihan tarpeeksi :)Tässä siis kinuskikakkua mansikkatäytteellä.

Kakkupohjina ovat 10 munan sokerikakkupohja ja kahden munan gluteeniton kakkupohja.

Kun olisi pakko onnistua, niin eiköhän silloin ala homma tökkiä... Keittelin kinuskia pitkään, mutta se ei vaan paksuuntunut tarpeeksi. Lopulta heitin kattilan tiskialtaaseen kylmään vesihauteeseen ja jäähdyttelin sen viileäksi. Vielä vähän jääkaappikylmää päälle ja vatkasin sen sitten vatkaimella vaahdoksi. Meneehän se näinkin, maku on kuitenkin kinuskinen.

Samoin kermavaahto temppuili tällä kertaa...vaahto näytti ja vaikutti ihan hyvältä. Mutta kun sain sen pursotinpussiin, se olikin ihan liian löysää. Vaahdotin sitä lisää, mutta eihän siitä sen kummempaa tullut. Pursotusjälki ei siis tyydyttänyt ollenkaan.


Koriste-idea syntyi perhepiirissä... sulhanen kun on sähköinsinööri. "Sähköpistoke on vihdoin löytänyt pistorasiansa "...

Kommentit

 1. Miksi aina silloin tökkii kun on enemmän paineita kakun onnistumiseen?

  Kauniit kakut noinkin ja jos et olisi kertonut ei kukaan olisi huomannut mitään kerman ja kinuskin temppuilusta. =)

  VastaaPoista
 2. Hauska koristeluidea!
  Olen myös huomannut tuon, että oikein tiukassa paikassa aina jotakin kämmiä tulee... näistä sinun kakuista ei kyllä huomaa, että vaikeuksia on ollut. =)

  VastaaPoista
 3. Maku on kuiteski tossa kinuskissa varmasti kohillaan... mut salaa pakko myöntää, et on ihanaa kuulla jollain muullakin olevan hiukka hankaluuksia ton pirun kinuskin kans !
  Mä teen nykyään niin, että keitän niin kauan, että tavarasta tulee ihan liisteriä ja löysennän sitte sopivaks kermalla... loistavasti toimii ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti